Enorma fördelar för industrin med Artificiell Intelligens

Företag har knappt hunnit digitalisera sig och AI är redan här. De senaste åren har ökad beräkningskraft öppnat upp för otroliga möjligheter med artificiell intelligens. Vi har tagit en titt på dessa möjligheter och har byggt upp erfarenhet som vi gärna delar med oss utav.

AI handlar inte bara om självkörande bilar eller analys av stora mängder data. AI handlar om att arbeta snabbare, effektivare och på helt nya sätt!

På Teorem har vi gjort en grundlig teknisk utredning för att reda på hur modern AI kan appliceras i industrin. Resultaten visar att industriella verksamheter är de som kommer dra störst nytta av AI. Här är några exempel på hur vi kan använda AI i industrin:

  • Upptäck okända korrelationer mellan tidig tillverkning och senare defekt
  • Titta på tusentals produkter samtidigt och hitta enskilda defekter
  • Identifiera mönster som leder till minskad kapacitet
  • Bedöm och möt efterfrågan bättre
  • Undvik produktionsstopp genom smartare underhåll av maskin och system
  • Upptäck det okända, avvikelser och ”out-of-place objects” i tillverkning

Just nu har vi flera projekt på gång i vår satsning för att AI-transformera industrin. Vi vill gärna titta på er verksamhet och hur den fungerar. Tillsammans kan vi hitta nya banbrytande sätt att applicera AI.

Bild- och videoanalys

Analysera bilder och video på mikroskopisk nivå för att upptäcka brister och avvikelser. Tolka helheten eller detaljen.

Sekvensanalys

Undvik stopp och onödiga kostnader genom att förutspå eller varna baserat på olika sekvenser av signaler och händelser.

Sensoranalys

Koppla på vår mjukvara på vilken sensor som helst! Klassificera kemisk sammansättning, struktur på material eller innebörd av ljud.

Korrelera händelser med varandra – ”Varför blev det så här?”

Istället för att göra en omfattande undersökning själva på varför det blev si och så – låt en artificiell intelligens titta på det och ge er svar på hur ni ska göra. Ja, det är faktiskt så enkelt.

Kom ihåg den här grundtanken – AI kan göra det som en människa kan göra fast automatiserat. Det kanske skulle ta en människa en månad att hitta orsaken till varför det blev produktionsstopp. Men en AI kan titta på er produktion bakåt i tiden och direkt tala om varför det blev stopp. En AI lär sig orsak och konsekvens i er verksamhet.

AI-transformera er verksamhet

Hur kan din organisation spara pengar och bli smartare? Fyll i ditt telefonnummer så ringer vi upp.

Bildanalys 2.0 med Deep Learning

Bildanalys har funnits länge och använts framgångsrikt för att upptäcka defekter. Men nu görs det med hjälp utav artificiell intelligens och då vill vi kalla det Bildanalys 2.0 – Analys av allt på samma gång istället för var för sig.

Samma maskin som tidigare tittat på var produkt för sig kan idag kopplas på vår unika mjukvara och istället titta på hundratals produkter samtidigt!

Upptäck det oväntade, hur annorlunda det än är!

Hur får man en dator att upptäcka en avvikelse? Du och jag vet att ett ”UFO i himlen” är konstigt, något som avviker och är fel.

Historiskt sett har vi varit tvungna att ge datorn en algoritm som den kunde använda för att upptäcka en specifik avvikelse. Men så fungerar det inte längre. Med modern AI finns förmågan för en maskin att tänka på samma sätt som människan. Istället för att leta efter specifikt fel kan AI:n leta efter en rimlig helhet och därmed upptäcka avvikelse istället. Artificiell intelligens idag har nått en otrolig nivå som gör att man helt och hållet kan automatisera allt från upptäckten av fabriksarbetarens hatt som ramlat ned i såsen till en maskin som hakat upp sig.

Lämna ett meddelande så hör vi av oss!